ГоловнаСвіт

Естонія створить концепцію цивільної оборони на випадок війни

Розробляють пропозиції про те, як швидко, чітко і просто інформувати людей про загрозу, що насувається.

Естонія створить концепцію цивільної оборони на випадок війни
Фото: myestonia.ru

Уряд Естонії прийняв рішення створити концепцію захисту населення в разі воєнного нападу або загрози масштабної природної катастрофи.

Як пише Eesti Paevaleht, однією з частин цього плану є складання програм дій у разі не тільки природних або технологічних криз, як було досі, але і криз, пов'язаних із безпекою і державною обороною.

"Природним катастрофам цим не запобігти, але можна знизити військові ризики. Хороша підготовка населення - це один з аргументів відмовитися від нападу", - заявив керівник створеної міністерством внутрішніх справ і державної канцелярією групи із захисту населення Марго Клаос.

Група розробляє пропозиції про те, як швидко, чітко і просто інформувати людей про загрозу, що насувається. Розробляють програми підготовки людей, місцевих самоврядувань і держави в разі, якщо припиниться подача електроенергії, буде перервано зв'язок тощо.

Готуються рекомендації, які запаси і на який термін повинні бути в кожній родині і в кожній домівці на випадок криз, у тому числі продукти харчування, питна вода, ліки, засоби гігієни.

План захисту населення торкнеться і навчальних закладів. У гімназіях уже зараз є факультативні заняття з державної оборони. Початкова версія концепції повинна бути представлена уряду на початку 2017 року.

Як повідомляли наприкінці вересня, в Естонії припиняють випуск двох останніх російськомовних газет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram