ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

США почали будівництво бази для штурму підконтрольного ІДІЛ Мосула

Ісламісти контролюють Мосул із літа 2014 року.

США почали будівництво бази для штурму підконтрольного ІДІЛ Мосула
Американский спецназ
Фото: americanspecialops.com

Американські військові почали будівництво бази забезпечення, яка буде використовуватися під час наступу на утримуване бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) іракське місто Мосул.

Про це повідомляє Milliyet.

Опорний пункт розташовано за 15 кілометрів від Мосула і має важливе стратегічне значення для підтримки наступальних сил. Як очікується, бійці американських ударних підрозділів почнуть прибувати в табір після 10 жовтня.

За словами одного з командирів курдського ополчення (пешмерга), прийдешня битва за Мосул буде однією з ключових в боротьбі з ІДІЛ, оскільки місто є найважливішим опорним пунктом бойовиків.

29 вересня представник верховного комісара ООН у справах біженців в Іраку Бруно Гедді заявив, що операція звільнення Мосула може спричинити гуманітарну катастрофу. За його оцінками, число біженців може становити близько мільйона осіб.

За словами командувача об'єднаними силами очолюваної США міжнародної коаліції проти ІДІЛ генерал-лейтенанта Стівена Таунсенда, у цей час у Мосулі перебувають від 3 до 4,5 тис. бойовиків ІДІЛ.

Для підтримки іракської армії, учасників курдського ополчення й інших союзних уряду Іраку загонів США направили в близькосхідну державу кілька сотень бійців спецпризначення.

Мосул - друге за величиною місто Іраку. Перебуває під контролем ІДІЛ з літа 2014 року. У березні цього року іракська армія за підтримки американського спецназу й авіації очолюваної США коаліції почала наступ на місто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram