ГоловнаСвіт

Рада ЄС схвалила введення безвізового режиму з Грузією

Тепер затвердити лібералізацію візового режиму для Грузії повинен Європарламент.

Рада ЄС схвалила введення безвізового режиму з Грузією
Фото: www.vestikavkaza.ru

Рада ЄС узгодила лібералізацію візового режиму для Грузії.

Про це повідомляє EU Reporter.

Голова Комітету постійних представників Пітер Яворчик заявив, що чиновники розраховують на підтримку Європарламенту, який повинен затвердити це рішення.

У той же час повідомляється, що безвізовий режим ЄС і Грузії набуде чинності тільки одночасно із схваленням і запуском нового європейського механізму припинення безвізових режимів.

Цей інструмент розробляється за наполяганням Німеччини з літа нинішнього року. Берлін висловив побоювання, що громадяни України, Грузії і Косова у разі лібералізації візового режиму з ЄС можуть почати "зловживати правом на надання притулку" і стати джерелами зростання рівня злочинності. Солідарність з цією позицією висловив офіційний Париж.

14 липня цього року єврокомісар з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнес Хан висловив надію на введення безвізового режиму з Грузією у жовтні.

Нагадаємо, що Україна також розраховує отримати безвізовий режим не пізніше жовтня. 26 вересня Комітет Європарламенту проголосував за скасування віз для українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram