ГоловнаСвіт

Британія задоволена рівнем співпраці з Україною, - британський посол

Дипломат визнала, що в Британії більшість людей мало знають про Україну.

Британія задоволена рівнем співпраці з Україною, - британський посол
Джудит Гоф
Фото: https://www.gov.uk/

Великобританія буде стояти пліч-о-пліч з Україною і надалі її підтримуватиме.

Про це заявила посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф в інтерв'ю виданню "День".

"14-15 вересня в Україні з візитом перебував наш новий міністр закордонних справ (Борис Джонсон, - ред.) і, на мою думку, людям важливо знати, що це був один із його перших закордонних візитів після призначення на цю посаду. Я вважаю, що українців має тішити те, що він так швидко прибув сюди, і тим самим продемонстрував, яке велике значення ми надаємо відносинам з Україною і тому, щоб вона стала процвітаючою, безпечною і стабільною країною. Міністр закордонних справ, перебуваючи тут, дуже чітко дав зрозуміти, що Великобританія буде стояти пліч-о-пліч з Україною і надалі її підтримуватиме", - заявила посол.

За її словами, Британія підтримуватиме Україну навіть після виходу з ЄС. "Звичайно, є речі, які повинна зробити сама Україна, і наша підтримка в цьому сенсі не є безумовною. Але коли мова заходить про принципи територіальної цілісності, незалежності та суверенітету, то ми будемо продовжувати підтримувати Україну. І "Брекзит" не змінить цього. Я вважаю, що ми задоволені цим візитом, рівнем енергетики, допомоги і співпраці, яка існує між нашими країнами", - підкреслила вона.

Гоф також зазначила, що в Сполученому Королівстві немає такого рівня української діаспори, як у деяких інших країнах. "Звичайно, у нас є сильна діаспора, але не така, як у Канаді або США. Якщо бути чесною, то в Британії більшість людей мало знають про Україну, а те, що вони, можливо, знають, починається зі слів на букву К: конфлікт, корупція", - додала вона.

"Я думаю, що насправді важливо, що люди повинні зрозуміти - в цій країні відбуваються зміни. Британці люблять свою історію. У нас дуже багата власна історія, і це ще одна можливість краще розуміти Україну й українців", - зазначила дипломат.

Нагадаємо, напередодні голова МЗС України заявив, що Рада Європи схвально оцінила реформи в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram