ГоловнаСвіт

Рютте закликав РФ припинити поширювати дурниці про катастрофу рейсу МН17

Прем'єр Нідерландів розраховує на співпрацю Росії у справі катастрофи малайзійського "Боїнга".

Рютте закликав РФ припинити поширювати дурниці про катастрофу рейсу МН17
Марк Рютте
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте закликав Російську Федерацію якомога активніше співпрацювати з його країною в розслідуванні катастрофи малазійського "Боїнга" у небі над Донбасом в липні 2014 року і припинити поширювати нісенітниці про якість розслідування трагедії.

За інформацією Інтерфакс-Україна, "Рютте розраховує, що Росія буде повністю співпрацювати (з Нідерландами - ред) у розслідуванні", - йдеться у повідомленні інформаційного порталу dutchnews.nl, опублікованому в понеділок.

"Вони також повинні припинити поширювати всякий абсурд про якість розслідування", - наводить портал слова, сказані нідерландським прем'єром телекомпанії NOS.

Раніше повідомлялося, що МЗС РФ висловило послу Нідерландів невдоволення результатами розслідування щодо MH17.

28 вересня слідчі Міжнародної слідчої групи (JIT) представили другий звіт про причини катастрофи Boeing на Донбасі 17 липня 2014 року. Головний висновок слідства полягає в тому, що "Бук", з якого збили літак, був доставлений з Росії, а після запуску повернутий на російську територію. Запуск ракети з "Бука" був здійснений в районі селища Первомайське, яке контролювали бойовики "ДНР".

Офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова назвала розслідування щодо MH17 політизованим, а висновки "вигаданими".

Як повідомлялося 30 вересня, МЗС Нідерландів викликало посла Росії в Гаазі, щоб дипломат пояснив критику Москви на адресу розслідування за фактом аварії малайзійського Boeing на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram