ГоловнаСвіт

У Пітері двом американським дипломатам в готелі підмішали наркотики

США вимагають від Москви пояснень.

У Пітері двом американським дипломатам в готелі підмішали наркотики
Фото: strana.ru

На конференції по боротьбі з корупцією у Санкт-Петербурзі двох американських дипломатів імовірно було отруєно психотропною речовиною.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що інцидент стався минулого року, проте США його не розголошували, при цьому вимагали від Москви пояснень.

Співробітники Держдепартаментута міністерства юстиції США - чоловік і жінка - приїхали в Росію за дипломатичними паспортами для участі в конференції по боротьбі з корупцією.

"У їхні напої, найімовірніше, в барі готелю, де вони жили, було підмішано психоактивну речовину - так званий "наркотик для зґвалтування на побаченнях". Один з американців був госпіталізований, однак взяти необхідні для визначення отруйної речовини аналізи не вдалося, як стверджується, через те, що в лікарні раптово сталося відключення електрики. Аналізи, проведені згодом, вже не дали результату", - йдеться у повідомленні.

Російська сторона у відповідь заявила про відсутність доказів спроби отруєння.

Нагадаємо, в червні Держдепартамент США заявив про численні випадки тиску на американських дипломатів у Росії, зокрема - про напад на одного із співробітників диппредставництва в Москві. Після цього інциденту Росія і США обмінялися висилкою дипломатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram