ГоловнаСвіт

Медведєв визнав негативний вплив санкцій на економіку Росії

Прем'єр понарікав на ізольованість російської економіки.

Медведєв визнав негативний вплив санкцій на економіку Росії
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що на економічне зростання Росії, крім внутрішніх факторів, впливають і зовнішні, зокрема ізольованість від іноземних джерел фінансування. Про це він сказав в інтерв'ю "Первому каналу", передає Радіо Свобода.

"Економічне зростання залежить від цілої суми факторів і визначається і нашими внутрішніми умовами, і, звичайно, зовнішніми. Зараз почну все-таки із загальних речей. У світі спостерігається дуже серйозне уповільнення темпів економічного зростання. Це я кажу не заради того, щоб пояснити, чому в нас усе складно, але це дійсно незаперечний факт, і ми повинні зважати на нього. Ми розуміємо, в яких умовах розвивається наша економіка. Вона, на жаль, відрізана і від іноземних джерел фінансування, і від цілого ряду іноземних постачальників, які давали замовлення нашим виробникам", - сказав Медведєв.

Прем'єр-міністр Росії заявив, що серед факторів, які негативно впливають на російську економіку, - також санкції Заходу.

"Я маю на увазі санкції, маю на увазі так званий зовнішній тиск на нашу країну", - сказав Медведєв.

За його словами, санкції - "це погано, але не це головне".

"У нашій економіці, як відомо, за десятиліття накопичилися структурні проблеми, тобто деформація в самій економічній системі", - підсумував голова уряду РФ.

Нагадаємо, в червні голова окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов заявив, що економіка анексованого Росією півострова успішно розвивається в умовах санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram