ГоловнаСвіт

США зажадали у Росії відновити перерване перемир'я в Сирії

Керрі пред'явив Лаврову ультиматум.

США зажадали у Росії відновити перерване перемир'я в Сирії
Результат применения "бочковой бомбы" в Алеппо
Фото: EPA/UPG

США пригрозили Росії повністю припинити співпрацю з Сирії в тому випадку, якщо Росія і сирійський уряд не припинять атаки на обложене сирійське місто Алеппо і не відновлять де-факто перерване перемир'я, повідомляє Ніцмецька хвиля.

Держсекретар США Джон Керрі пред'явив Росії відповідний ультиматум у телефонній розмові з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у середу, 28 вересня.

"Держсекретар поінформував російського міністра про те, що США готуються до припинення американсько-російського двостороннього співробітництва в Сирії в тому випадку, якщо Росія не зробить невідкладних кроків, спрямованих на припинення наступу на Алеппо і на відновлення режиму припинення вогню", - повідомив представник Держдепартаменту США Джон Кірбі.

За його словами, Керрі висловив Лаврову "глибоку стурбованість з приводу погіршення ситуації в Сирії і поклав на Москву відповідальність за ситуацію, що склалася, а також за застосування запалювальних і протибункерних бомб у житлових кварталах".

Напередодні, 27 вересня, стало відомо, що урядові війська Башара Асада почали масований наземний наступ на Алеппо, зокрема, на його райони,  які перебувають під контролем поміркованої групи сирійських повстанців.

Повідомлялося також, що Росія скинула "вакуумні бомби" на житловий масив Алеппо, в результаті чого загинули жінки і діти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram