ГоловнаСвіт

Радбез ООН розпочала екстрене засідання щодо Сирії

Росія має довести готовність вжити заходів для порятунку дипломатичного врегулювання в Сирії. 

Радбез ООН розпочала екстрене засідання щодо Сирії
Фото: Facebook/Петро Порошенко

Скликана в екстреному порядку Сполученими Штатами, Великобританією і Францією щодо ситуації в Сирії Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй о 18:00 за Києвом почала відкрите засідання в Нью-Йорку.

Про це йдеться у твіттері постійного представництва України при ООН в Нью-Йорку.

Заплановано, що доповідачем виступить спецпосланець генсекретаря ООН з питань Сирії Стаффан де Містура, а також подальші обговорення членами Ради загострення ситуації в Сирії.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що Росія винна в затягуванні громадянської війни в Сирії і, можливо, у скоєнні військових злочинів у формі авіанальотів на автоколони з гуманітарною допомогою. 

Крім того, в суботу ввечері було поширено спільну заяву ЄС, Франції, Італії, Німеччини, США і Великобританії, в якій говориться, що Росія повинна довести готовність вжити необхідних заходів для порятунку дипломатичного врегулювання в Сирії.

Нагадаємо, що в понеділок в околицях Алеппо в результаті авіанальоту було знищено автоколону в складі 31 вантажівки, яка мала доставити гуманітарну допомогу обложеному населенню міста.

При цьому загинуло близько 20 осіб. Кремль заперечував причетність Росії до атаки на гуманітарний конвой.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram