ГоловнаСвіт

Росіянина оштрафували на 250 тис. рублів за читання Конституції вголос

12 вересня за публічне читання Конституції затримано 6 осіб.

Росіянина оштрафували на 250 тис. рублів за читання Конституції вголос

У п'ятницю, 23 вересня, Тверський районний суд Москви оштрафував активіста Віктора Капітонова, який читав вголос Конституцію Російської федерації у будівлі Державної думи.

Про це розповів адвокат затриманого Олег Безніско.

Капітонов, а також ще п'ятеро активістів були затримані 12 вересня в Москві біля будівлі Держдуми, де вони проводили акцію протесту. Їх доставили у відділ поліції.

За його словами, суд визнав Капітонова винним в повторному порушенні організації публічного заходу (ч.8 ст. 20.2 КоАП) і оштрафував його на 250 тис. рублів.

Капітонов - постійний учасник акцій протесту в Москві. Його затримали біля Кремля на акціях на підтримку Надії Савченко і проти репресій за "мітинговою" кримінальною статтею. У травні Капітонова разом з іншими активістами судили за вихід на Болотну площу в четверту річницю побоїща. Після ночі, проведеної в відділенні поліції, Замоскворецький райсуд оштрафував його на 150 тис. рублів. Наявність інвалідності позбавила його від адміністративного арешту.

25 серпня в Москві на Червоній площі Капітонова затримали в числі інших учасників акції "За нашу і вашу свободу", влаштованої в 48 річницю "демонстрації сімох".

Нагадаємо, в серпні в Москві побили учасників пікету проти війни в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram