ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія може позичити за кордоном $7 млрд у 2017 році, - Силуанов

У Мінфіні РФ пояснили очікуваний розмір позики тим, що цифра 7 є щасливою.

Росія може позичити за кордоном $7 млрд у 2017 році, - Силуанов
Антон Силуанов
Фото: http://news.made.ru

Росія може повернутися до зовнішніх запозичень в обсязі $7 млрд уже наступного року.

Про це сказав міністр фінансів РФ Антон Силуанов, виступаючи сьогодні на Московському фінансовому форумі.

"Ми бачимо, що наступного року ми можемо повернутися до тих обсягів запозичень на зовнішніх ринках, які були здійснені в попередні роки - близько $7 млрд. Бачимо, що такі обсяги нам цілком доступні", - сказав Силуанов.

"Єдине, ми повинні оцінити наслідки припливу валюти, читай - платіжного балансу країни. Ми повинні з ЦБ ще скорегувати наші плани, щоб ці притоки не впливали серйозно на зміцнення курсу, щоб не впливали на оцінку нашого платіжного балансу", - додав він.

Російський Мінфін дорозмістив у четвер серед іноземних інвесторів решту випуску суверенних євробондів з погашенням у 2026 році, запропонувавши паперів на $1,25 млрд, попит на них перевищив $7,5 млрд.

"$7 млрд - це можлива гранична сума, не більше. Ви знаєте, в деякі роки цифра 7 була і нічого не відбувалося, в інший рік ми позичили в повному обсязі. Зараз я її ніяк по-іншому не сприймав би. Це абсолютно не означає, що ми будемо позичати чи впевнені, що нам будуть потрібні такі обсяги. Нам подобається цифра 7, вона щаслива", - сказав директор департаменту держборгу Мінфіну РФ Костянтин Вишковський.

Як повідомляли раніше, в Росії зарплати чиновників заморозять на три роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram