ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Франції нарахували 2000 радикальних молодих людей

У Франції за справи про екстремізм і тероризм засуджено 37 молодих людей.

У Франції нарахували 2000 радикальних молодих людей
Боевики ИГИЛ
Фото: EPA/UPG

У Франції майже 2 тис. підлітків прийняли ідеї радикального ісламу під впливом пропаганди терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє Le Figaro.

За даними видання, чисельність радикалізованої молоді у Франції стрімко зростає. Від початку року виявлено 1954 молодих людей, які симпатизують ІДІЛ. 17 із них загинули під час бойових дій в Сирії та Іраку. У Франції за справи про екстремізм і тероризм засуджено 37 молодих людей. Ще одна тенденція - зростання прихильників радикальних ідей серед дівчат.

Як пояснив виданню можновладний співробітник спецслужб на умовах анонімності, часто під вплив вербувальників потрапляють підлітки, у яких виникають психологічні проблеми, пов'язані з неуспішністю в школі або з розлученням батьків. У результаті певної обробки вони стають легкою здобиччю людей з екстремістських угруповань.

Як повідомляє BFMTV, тільки за перший тиждень вересня в країні заарештували чотирьох підлітків, які налагодили контакти з радикальними ісламістами, зокрема з таким собі Рашидом Кассіма, який через різні соцмережі вербує молодих людей і закликає їх здійснювати теракти.

20 вересня цього року міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов заявив про безпрецедентний рівень терористичної загрози. Він повідомив, що від початку року в країні за підозрою в причетності до терористичної діяльності заарештували 300 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram