ГоловнаСвіт

Туреччина відмовилася визнавати вибори до Держдуми в Криму

Туреччина підтримує територіальну цілісність України. 

Туреччина відмовилася визнавати вибори до Держдуми в Криму
Фото: vu.ua

Туреччина не визнає підсумків виборів до Держдуми Росії, що пройшли на території окупованого Криму.

Про це повідомляє видання Haberler із посиланням на заяву МЗС Туреччини.

"Туреччина виступає за територіальну цілісність України, і з цієї позиції ми розглядаємо вибори, що пройшли минулого тижня в Росії. Тому результати виборів у Криму, на наш погляд, не мають юридичної сили", - сказав журналістам прес-секретар міністерства Танжу Білгіч.

21 вересня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган привітав президента РФ Володимира Путіна з успішними виборами до Держдуми. Того самого дня він зустрівся з Президентом Петром Порошенком і пообіцяв йому підтримку "в питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності" України.

Вибори в Держдуму пройшли 18 вересня за змішаною схемою: 225 депутатів обиралися за партійними списками, 225 - за одномандатними округами. "Єдина Росія" набрала 140 мандатів у Держдумі за федеральними списками.  По одномандатних округах ЄР отримала 203 місця в нижній палаті, КПРФ і "Справедлива Росія" - по сім, ЛДПР - п'ять, партії "Батьківщина" і "Громадянська платформа" - по одному.

Як повідомляє "Дождь", партія влади "Єдина Росія" за підсумками виборів отримає 343 крісла в Держдумі нового скликання.

Як заявив на засіданні комісії в ЦВК заступник голови Центрвиборчкому Микола Булаєв, у КПРФ - 42 мандати, у ЛДПР - 39, у "Справедливої Росії" - 23. До Думи також пройшли представник "Батьківщини", "Громадянської платформи" і самовисуванець.

Україна закликає міжнародну спільноту не визнавати результатів виборів до Державної Думи в частині голосування на території окупованого Кримського півострова.

Як повідомлялося, ЄС не визнає вибори до Держдуми в Криму. З аналогічними заявами виступили також Франція, Польща і Німеччина.

20 вересня  Рада визнала новий склад Держдуми нелегітимним. Крім того  Україна порушила справу через вибори в Криму.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram