ГоловнаСвіт

Штайнмаєр привітав угоду про розведення сил на Донбасі

Голова німецького МЗС зазначив, що стійке припинення вогню не гарантує виконання Мінських угод.

Штайнмаєр привітав угоду про розведення сил на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр привітав підписання тристоронньою контактною групою в Мінську нової рамкової угоди про розведення сил на сході України.

Про це повідомляє DW.

"Після багатьох місяців застою, починаючи з минулого тижня, нарешті є рух. Місяці непомітної напруженої роботи, сподіваюся, почнуть давати плоди", - цитує Штайнмаєра прес-служба МЗС Німеччини в середу, 21 вересня.

Міністр зазначив, що ця рамкова угода є новим інструментом для врегулювання ситуації на лінії розмежування і на першій стадії передбачає розведення сил у трьох "гарячих точках" Донбасу. Потім розведення сил може бути забезпечене на всій лінії зіткнення.

Міністр зазначив, що стійке припинення вогню не гарантує виконання Мінських угод, але без "режиму тиші" уздовж лінії зіткнення не буде і політичних успіхів.

"На цей момент немає жодних гарантій. Без готовності сторін конфлікту дотримуватися досягнутих домовленостей не буде прогресу і зараз", - сказав Штайнмаєр.

Як повідомляли, в середу Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі підписала рамкову угоду про розведення сил і засобів сторін конфлікту. Документ передбачає деескалацію в районі лінії зіткнення і фактично створює умови, в яких стрілецьку зброю не можна використовувати для обстрілів.

Нагадаємо, лідери "нормандської четвірки" найближчим часом зберуться для врегулювання конфлікту на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram