ГоловнаСвіт

Влада США помилково надала громадянство 858 мігрантам із "небезпечних" країн

Помилка виникла через те, що багато старих паперових баз даних із відбитками пальців не оцифровано.

Влада США помилково надала громадянство 858 мігрантам із "небезпечних" країн

Влада США помилково надала громадянство 858 іммігрантам із країн, які становлять потенційну загрозу національній безпеці.

Про це повідомляє The Independent з посиланням на дані аудиту в міграційному відомстві США.

Спецслужби вирахували, що біженці використовували несправжні імена і дати народження у своїх проханнях про надання громадянства. Проти декого з них навіть було винесено рішення про депортацію.

Ошуканців одразу не змогли вирахувати через те, що відбитків їхніх пальців не було в цифрових каталогах. Влада не уточнила, про які "небезпечні" країни йдеться, але пояснила, що це ті держави, які становлять загрозу США, або вихідці з яких часто намагаються отримати посвідку на проживання обманом.

У міграційному відомстві заявили, що помилка виникла через те, що багато старих паперових баз даних із відбитками пальців не оцифровані, і тому поліція не може знайти людину за її біометричною інформацією.

Також стало відомо, що троє "помилкових громадян" влаштувалися працювати у сферу транспорту й отримали доступ до закритих зон у портах і аеропортах, а один із них став поліцейським. Вони ідентифіковані, дозволи на доступ до зон анульовано. Міграційному відомству наказано якнайшвидше перевести свої бази даних у цифровий формат.

Нагадаємо, що наприкінці серпня кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп пообіцяв у разі обрання депортувати зі США тисячі нелегальних іммігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram