ГоловнаСвіт

Держдеп США прокоментував вибори в Держдуму РФ

США закликали російську владу вжити заходів у відповідь на рекомендації спостерігачів.

Держдеп США прокоментував вибори в Держдуму РФ
Фото: EPA/UPG

Державний департамент США опублікував заяву у зв'язку з виборами в Державну думу Росії, що пройшли 18 вересня.

Про це йдеться в заяві на офіційному сайті Держдепу.

Зазначають, що США вітають попередню доповідь спостерігачів БДІПЛ ОБСЄ (Бюро з демократичних інститутів і прав людини) про вибори.

"Ми визнаємо, що Центральна виборча комісія РФ провела вибори прозоро, але також відзначаємо висновки доповіді БДІПЛ, згідно з якими на вибори негативно вплинули обмеження фундаментальних свобод і прав, жорсткий контроль ЗМІ і тиск на громадянське суспільство", - наголошено в повідомленні.

Також США поділяють стурбованість спостерігачів з приводу того, що процес реєстрації кандидатів був ускладнений через обмеження прав на висування і надмірні вимоги до реєстрації для незалежних кандидатів.

Держдеп відзначає зловживання адміністративним ресурсом з боку місцевої влади в період виборчої кампанії, а також висловлює стурбованість з приводу утисків представників політичної опозиції.

США закликали російську владу вжити заходів у відповідь на рекомендації спостерігачів.

"Як і люди повсюди, Росія варта вільних, справедливих і прозорих виборів, а також лідерів, які відповідальні перед тими, кого вони представляють", - зазначає Держдеп.

Нагадаємо, раніше Держдепартамент США заявив, що не визнає результатів виборів у російський парламент на території анексованого Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram