ГоловнаСвіт

У Бельгії вперше застосували евтаназію до дитини

У неї була остання стадія смертельної хвороби. 

У Бельгії вперше застосували евтаназію до дитини
Фото: donbass.ua

У Бельгії вперше застосована евтаназія до дитини.  Це стало першим випадком після внесених два роки тому змін до відповідного закону, передає Німецька хвиля.

Як заявив у суботу, 17 вересня, глава Національної комісії з евтаназії Вім Дістелманс, у дитини була остання стадія смертельної хвороби. Ім'я, вік і подробиці захворювання неповнолітньої не повідомляються.

 "На щастя, дітей, щодо яких може йтися про евтаназію, дуже мало. Але це не означає, що ми повинні відмовляти таким дітям у праві на гідний відхід із життя", - заявив Дістелманс.

Після того, як Брюссель у 2014 році зняв усі вікові обмеження при здійсненні відповідних процедур, Бельгія стала єдиною країною у світі, де може застосовуватися евтаназія по відношенню до дитини з будь-якого віку.  Умовою для цього називають останню стадію будь-якої невиліковної хвороби, супроводжувану "нестерпними болями, які неможливо пом'якшити".  Рішення про відхід дитини з життя повинно бути підтримане батьками, психологами та лікарями.

У ряді країн евтаназія заборонена. У ФРН у 2015 році заборонили діяльність організацій, що сприяють добровільному відходу з життя. У Нідерландах, як і в Бельгії, процедуру евтаназії також дозволено проводити щодо неповнолітніх - щоправда, після досягнення ними 12 років. При цьому в ряді країн, включаючи Німеччину, не заборонена "пасивна" евтаназія - припинення медичних процедур, які штучно підтримують життя.

Як повідомлялося  бельгійська паралімпійська чемпіонка з легкої атлетики Марика Вервурт  заявила, що має намір здійснити евтаназію після того, як візьме участь в Паралімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро. У 37-річної Вервурт паралізовані ноги, вона бере участь у змаганнях із заїздів на візках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram