ГоловнаСвіт

Трамп пообіцяв у разі обрання створити 25 млн робочих місць і знизити податки на $4,4 трлн

За даними Мінторгу США, ВВП країни виріс на 1,1% у другому кварталі.

Трамп пообіцяв у разі обрання створити 25 млн робочих місць і знизити податки на $4,4 трлн
Дональд Трамп
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп назвав метою прискорити зростання економіки до 4% на рік, пообіцявши в разі обрання знизити податки на $4,4 трлн, а також послабити регулювання і переглянути торгову політику так, щоб створити ще 25 млн робочих місць.

Як повідомляє агентство Рейтер, мільярдер виступив у четвер, 15 вересня, в престижному діловому клубі, повідомивши, що його радники працюють над рецептами 3,5% темпів підйому ВВП.

"Усе, що сьогодні зруйновано, має бути відновлено, і кожна невдача повинна бути перетворена на величезний успіх", - сказав республіканець.

За даними Міністерства торгівлі США, американський ВВП помірно виріс на 1,1% у другому кварталі. Зараз американський регулятор розмірковує над даними про ринок праці й інфляції, вирішуючи, варто посилювати грошово-кредитну політику чи залишити заради підтримки економічного зростання.

Трамп звинувачує ФРС у тому, що регулятор навмисне тримає процентні ставки низькими, догоджаючи політичним інтересам адміністрації президента-демократа Барака Обами. Чиновники Федрезерву заперечують, що політика відіграє роль у діях незалежного центробанку.

У четвер Трамп повідомив, що його план передбачає $4,4-трильйонне скорочення податків у розрахунку на те, що це підштовхне економічне зростання. Цю модель загалом підтримують республіканці; критики вказують на витрати такої політики.

Трамп висловив упевненість у тому, що його кроки в галузі торгівлі, енергетики та регулювання і намір скоротити не зв'язані з обороною витрати скарбниці підуть на користь. За його словами, витрати на соціальне забезпечення та медицину він знижувати не має наміру.

Раніше цього тижня британська дослідницька компанія Oxford Economics передбачила, що президентство Трампа обернеться США втратою до 2021 року $1 трлн вартості економіки.

Нагадаємо, що в червні Moody's назвало Трампа загрозою економіці США. Аналітики прогнозують скорочення числа робочих місць і зростання безробіття у США в разі перемоги Трампа.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram