ГоловнаСвіт

МЗС Литви не визнає виборів у Держдуму РФ у Криму

Литва підтримала рішення ОБСЄ і домовленість країн-членів ЄС не посилати в Крим спостерігачів на виборах.

МЗС Литви не визнає виборів у Держдуму РФ у Криму
Литва
Фото: rus.tvnet.lv

МЗС Литви заявило про те, що не визнає результатів виборів, які пройдуть 18 вересня в окупованому Росією Криму.

Відповідну заяву опубліковано на сайті МЗС Литви.

"Організація в Криму виборів у Державну Думу Росії - це ще один грубий випадок порушення територіальної цілісності і суверенітету України, за що Європейський Союз і його міжнародні партнери ввели відповідні обмежувальні заходи проти Росії й індивідуальних осіб", - свідчить повідомлення.

"Ми підтримуємо рішення Організації з безпеки і співпраці в Європі і домовленість держав-членів Європейського Союзу не посилати в Крим спостерігачів на виборах. Це відображає послідовну позицію міжнародної спільноти в питанні окупації Криму і невизнання його неправомірної анексії на користь Росії. Міністерство закордонних справ також стурбоване постійними спробами Росії переслідувати жителів Криму, які не погоджуються підтримувати окупаційну політику Росії, передусім кримських татар", - заявило МЗС Литви.

Нагадаємо, 18 вересня повинні відбутися вибори в Державну думу Російської Федерації. Виборча кампанія триває і на території Криму, анексованого Росією навесні 2014 року. У день виборів РФ планувала у своїх диппредставництвах у Києві, Львові, в Одесі та Харкові відкрити чотири виборчі дільниці.

5 вересня Чубаров закликав кримчан бойкотувати вибори в Держдуму РФ.

8 вересня Верховна Рада України прийняла постанову, в якій закликала парламентаріїв іноземних держав, парламентські асамблеї і міжнародні організації утриматися від участі в спостереженні за перебігом незаконних парламентських виборів в окупованому Росією Криму, а також у жодному разі не визнавати їхні результати.

10 вересня президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну повідомити владу РФ про неможливість проводити вибори в Держдуму Росії на території України.

12 вересня Порошенко закликав країни G7 і ЄС не визнавати легітимність виборів РФ у Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram