ГоловнаСвіт

Вибори президента Австрії можуть перенести через поганий клей

Бюлетені неможливо надійно заклеїти, що робить їх недійсними.

Вибори президента Австрії можуть перенести через поганий клей
Фото: www.yugopolis.ru

Повторні президентські вибори в Австрії, призначені на 2 жовтня, можуть перенести через неякісний клей, який використовують на бюлетенях під час голосування поштою, передає ВВС.

Як повідомляє місцева преса, виборці поскаржилися на те, що бюлетені неможливо надійно заклеїти, що робить їх недійсними.

Як заявив міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка, цю технічну проблему навряд чи вдасться вирішити до 2 жовтня. Він також додав, що в понеділок зробить офіційне оголошення з приводу дати проведення виборів.

За даними видання Die Presse, зараз обговорюють різні дати виборів - з листопада до січня наступного року.

Нагадаємо, що в другому турі президентських виборів в Австрії, що відбулися 22 травня, колишній лідер Партії зелених Александер ван дер Беллен отримав підтримку 50,3% виборців, а його суперник, кандидат від Австрійської партії свободи Норберт Хофер набрав 49,7%. Перевага ван дер Беллена склала близько 31 тис. голосів. Хофер тоді визнав поразку, однак в його партії заявили про намір оскаржити результати виборів.

1 червня Конституційний суд Австрії визнав недійсними підсумки президентських виборів через численні порушення і постановив провести нові вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram