ГоловнаСвіт

Білоруса позбавили акредитації за прапор Росії на відкритті Паралімпіади

Співробітника управління національних команд РБ покарали за політичний жест.

Білоруса позбавили акредитації за прапор Росії на відкритті Паралімпіади
Фото: twitter/Dmitry Tarasov ‏

Міжнародний паралімпійський комітет (МПК) забрав акредитацію у члена білоруської делегації Андрія Фомочкіна, який проніс на церемонію відкриття Паралімпіади-2016 прапор Росії.

Про це повідомив голова прес-служби комітету Крейг Спенс у твіттері.

У ніч на 8 вересня в Бразилії почалася Паралімпіада-2016. Під час церемонії відкриття, яка проходила на стадіоні "Маракана", Фомочкін вийшов із прапором Росії на знак солідарності з російськими паралімпійцями, яких відсторонили від змагань через допінговий скандал. Йому вдалося пройти близько чверті кола, перш ніж прапор забрали.

Міністерство спорту і туризму Білорусі випустило з цього приводу заяву, в якій сказано, що вчинок Фомочкіна - спільне рішення команди.

"Таким чином білоруські паралімпійці вирішили висловити солідарність зі своїми російськими колегами, яких несправедливо позбавили права виступити на стадіонах Бразилії. Ми вважаємо, що спортсмени з обмеженими фізичними можливостями, які не пасують перед труднощами, не опускають руки, а показують приклад стійкості, терпіння, мужності та величезного життєлюбства, гідні тільки захоплення", - сказано в заяві.

Фомочкін є керівником білоруського Республіканського центру олімпійської підготовки з легкої атлетики. Він є переможцем і призером Спартакіади народів СРСР 1986 року і рекордсменом СРСР у зимовому багатоборстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram