ГоловнаСвіт

Росія оголосила в розшук гендиректора "Білайну"

Топ-менеджера підозрюють у даванні хабарів.

Росія оголосила в розшук гендиректора "Білайну"

Росія оголосила в розшук Михайла Слободіна, генерального директора компанії "ВымпелКом", яка надає в Росії послуги зв’язку під торговою маркою "Билайн".

Як повідомляють на сайті Слідчого комітету Росії, Слободін разом з іншими відомими підприємцями Євгеном Ольховиком (співвласник групи компаній "Ренова") та Борисом Вайнзихером (гендиректор енергогенеруючої компанії "Т-Плюс") підозрюється в багатомільйонному хабарі. Всі вони у різні роки керували ЗАТ "Комплексні енергетичні системи", так до 2015 року називалася "Т Плюс".

Ольховик і Вайнзіхер вже затримані, місце перебування Слободіна встановлюється.

За версією СК, протягом 2007-2014 років фігуранти справи передавали вищим посадовим особам Республіки Комі як хабар грошові кошти та інше майно за встановлення максимально вигідних тарифів на тепло- і електроенергію. Крім того, влада республіки, за даними слідства, надавала компанії КЕС пільги для ведення комерційної діяльності на території Республіки Комі.

"Загальна сума перерахованих у вигляді грошової винагороди коштів склала більш ніж 800 млн рублів. Також, згідно з цією домовленістю, 38% акцій ВАТ «Комі енергозбутова компанія» вартістю не менш ніж 100 млн рублів, що належать афілійованій з ЗАТ «КЕС» офшорній компанії, шляхом укладення низки послідовних угод перейшли у власність офшорної компанії, контроль над якою здійснювали вищі посадові особи Республіки Комі", - говориться в повідомленні слідчого комітету Росії.

Нагадаємо, що російський "ВымпелКом" - це сестринська компанія українського "Київстару". Обидві компанії входять до одного холдингу VimpelCom Ltd.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram