ГоловнаСвіт

У США 55 осіб заразилися гепатитом А через єгипетську полуницю

Усі, хто занедужав - любителі смузі.

У США 55 осіб заразилися гепатитом А через єгипетську полуницю
Фото: sadoved.com

Центр контролю і профілактики захворювань у США зафіксував спалах гепатиту А, пов'язаний зі споживанням завезеної з Єгипту полуниці.

Про це повідомляє CNN.

Згідно з цією інформацією, постраждали щонайменше 55 осіб у шести штатах. 44 випадки зафіксовано у Віргінії, по чотири - в Меріленді та Західній Віргінії, по одному випадку - в Північній Кароліні, Орегоні та Вісконсині.

Представники CDC наголошують, що в зв'язку з довгим інкубаційним періодом гепатиту А - від 15 до 50 днів - передбачається, що кількість хворих насправді більша.

Приблизно половину хворих у Віргінії госпіталізовано. Спочатку симптоми в деяких постраждалих почали з'являтися в травні, але влада донедавна не могла визначити джерело інфекції. Пізніше стало відомо, що майже всі хворі купували смузі в кафе Tropical Smoothie Cafe, яке використовувало ввезену з Єгипту полуницю.

Гепатит А - це гостре інфекційне захворювання печінки, викликане вірусом гепатиту А, яке легко передається від людини до людини. За даними CDC, у США щороку реєструють 1700-2800 випадків гепатиту А.

Гепатит A не має хронічної стадії розвитку і не викликає постійних пошкоджень печінки. Після інфікування імунна система утворює антитіла проти вірусу гепатиту A, які забезпечують подальший імунітет. Захворювання може бути припинено вакцинацією.

Нагадаємо, в червні в СЕС попередили про ймовірне зростання захворюваності гепатитом А в Ізмаїлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram