ГоловнаСвіт

Понад мільйон індійських робітників вийде на страйк у п'ятницю

Робітники вимагають підвищення зарплат і скасування трудової реформи.

Понад мільйон індійських робітників вийде на страйк у п'ятницю
Индия
Фото: air-tours.ru

Профспілки Індії анонсували масовий страйк, який вони планують провести в п'ятницю, 2 вересня.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

В акції братимуть участь понад мільйон людей - здебільшого працівники банківського та телекомунікаційного секторів. Робітники і службовці вимагають підвищення зарплат, протестують проти трудової реформи, розробленої урядом прем'єр-міністра Нарендри Моді, закриття збиткових підприємств і використання на фондовому ринку грошей із державного пенсійного фонду.

Уряд переконував профспілки відмовитися від страйку, обіцяючи одноразові виплати і збільшення зарплат для некваліфікованих робітників, але зазнав невдачі.

Деякі великі профспілки, пов'язані з владною "Бхаратія джаната парті" (зокрема, "Бхаратія маздур Сангх"), акцію не підтримали.

Після тріумфальної перемоги на виборах у травні 2014 року Моді спробував провести економічні реформи, щоб залучити в країну іноземний капітал і полегшити ведення бізнесу в країні зарубіжним компаніям. Було оголошено про початок масштабної приватизації і закриття збиткових підприємств, що, за задумом індійського уряду, повинно було принести в скарбницю мільярди доларів. Так, торік закрилися 77 збиткових виробництв, що заощадило бюджету понад $4 млрд. Запланована на цей рік приватизація повинна, за оцінками уряду, дати $8,35 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram