ГоловнаСвіт

Литва надала перевагу німецьким БТРам, а не українським

Міноборони Литви купує 88 німецьких Boxer.

Литва надала перевагу німецьким БТРам, а не українським
Фото: wikipedia.org/

Литовське міністерство оборони вирішило закупити 88 німецьких бронетранспортерів Boxer, а не українські БТР-4.

Міністр оборони Литви Юозас Олекас в інтерв'ю телеканалу "112" розповів, що під час візиту в Україну оглядав військову техніку в Харкові, але з'ясувалося, що вона не відповідала вимогам, які ставить балтійська армія.

"Є наші вимоги, які повинні виконуватися: і щодо захисної міцності техніки, і щодо бойової. Є стандарти, які прийняті в країнах НАТО, щоб оперувати, брати участь у діях спільно. Цим вимогам відповідала німецька техніка, яку ми обрали. Як ви знаєте, я був під час попереднього візиту в Україну на українському заводі в Харкові. Оглядав техніку. Але поки ми прийняли рішення купити німецьку техніку. [Українська техніка вимогам], які ми висували для конкретної покупки, про яку йдеться, не відповідала. Ми мали інші вимоги. Але хто знає, в майбутньому, може, і буде відповідати", - розповів він.

За даними BBC, Литва заплатить за німецькі БТР 385,6 млн євро. Аналогічна кількість українських бронетранспортерів, які коштують від одного до півтора мільйона доларів за одиницю, обійшлася би втричі дешевше.

Литва прийняла рішення про переозброєння своїх сухопутних сил новою бронетехнікою на тлі загострення відносин НАТО і Росії. В рамках своєї програми Литва оголосила окремі тендери на бронемашини і бойові модулі до них. У результаті на озброєння литовським збройним силам надійде німецьке шасі Boxer з ізраїльським бойовим модулем, озброєним 30-міліметровою гарматою і протитанковими ракетами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram