ГоловнаСвіт

У Європарламенті зареєстровано проект резолюції з безвізового режиму для України

Документ ще повинен затвердити комітет з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ.

У Європарламенті зареєстровано проект резолюції з безвізового режиму для України

У Європарламенті підготовлено і зареєстровано проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги.

Про це повідомляє Укрінформ.

В основу проекту документа покладено доповідь депутата Марії Габріел, яку ще повинен затвердити комітет з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ.

У першому пункті законодавчої резолюції пропонується прийняти позицію Європарламенту, виходячи з пропозицій Єврокомісії.

"Скасування віз для українських громадян, які є власниками біометричних паспортів, ознаменує конкретне досягнення, яке виходить від взаємних прагнень, а також від відданості, продемонстрованої українцями заради миру, стабільності і курсу європейських реформ країни", - наголошується в проекті резолюції.

Крім цього відзначається, що скасування візового режиму для України стане підтвердженням послідовності європейського курсу, в основі якого лежать фундаментальні принципи верховенства права та міжнародного права, включаючи обставини нелегальної анексії АР Крим та Севастополя Росією.

Нагадаємо, що Україна виконала всі вимоги Європи щодо безвізового режиму, крім запуску електронного декларування.

Доповідь комісії Європарламенту щодо безвізового режиму для України заплановано на початок вересня, після цього її обговорять у жовтні, потім настане рішення з цього питання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram