ГоловнаСвіт

ФБР звинуватило російських хакерів у зломі систем голосування в Аризоні

Атаки на бази даних відбувалися в червні та липні.

ФБР звинуватило російських хакерів у зломі систем голосування в Аризоні
Фото: autocentre.ua

Хакери зламали системи голосування в американських штатах Аризона та Іллінойс. ФБР раніше попереджало владу Аризони, що за атакою в цьому штаті стоять російські хакери.

Як пише The Washington Post, атаки на бази даних відбувалися в червні та липні цього року.

Представник секретаріату Аризони Метт Робертс у бесіді з виданням розповів, що загроза через атаку хакерів "достовірна" і суттєва - "від восьми до десяти балів". Держсекретар штату Мішель Рейган через це доручила відключити систему реєстрації виборців на тиждень.

За даними видання, хакери отримали доступ до облікового запису співробітника виборчого комітету в окрузі Хіла в штаті Аризона.

У липні хакерську атаку на систему підрахунку голосів також зафіксували в штаті Іллінойс. Джерела видання розповіли, що хакери отримали доступ до невеликого відсотку даних бази виборців.

Відповідальний за голосування і реєстраційні системи в штаті Кайл Томас стверджував, що атака, з великою часткою ймовірності, сталася з-за кордону. Генеральний консул у виборній колегії Іллінойсу Кен Мензел сказав, що ФБР серед причетних до атаки розглядає і хакерів, яких підтримує якийсь іноземний уряд. При цьому не уточнювали, що йдеться саме про Росію.

Наприкінці липня кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон звинуватила Росію у зломі серверів Демпартії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram