ГоловнаСвіт

Під час вибуху в спортивному центрі в Бельгії загинула людина, ще 4 постраждали

За попередніми даними, причиною вибуху став витік побутового газу.

Під час вибуху в спортивному центрі в Бельгії загинула людина, ще 4 постраждали
Фото: twitter.com/avsredactie

Одна людина загинула і четверо постраждали в результаті вибуху в спортивному центр в бельгійському місті Шиме.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Зазначають, що в будівлі на момент вибуху було п'ятеро людей, двоє з них отримали серйозні поранення. Будівля частково зруйнована, місце події оточене поліцією.

Згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ, вибух стався в спортивному центрі Le Chalon у місті Шиме, що недалеко від кордону з Францією.

За попередніми даними, причиною вибуху став витік побутового газу. Агентство зазначає, що ознак того, що це був теракт, не виявлено.

Бельгія і Франція, як і решта Європи, перебувають у стані підвищеної готовності після терактів, здійснених бойовиками "Ісламської держави" в Брюсселі, Парижі та Ніцці.

Нагадаємо, 13 листопада 2015 року в декількох району Парижа була здійснена серія скоординованих нападів, зокрема в одному з кафе і в концертному залі "Батаклан". У результаті загинули 130 осіб, ще понад 350 постраждали.

Також кілька терактів було здійснено 22 березня в Брюсселі, зокрема в аеропорту "Завентем" і на станції метро "Маальбек". Жертвами стали 35 осіб, понад 300 отримали поранення.

Окрім того, 14 липня в Ніцці після салюту на честь Дня взяття Бастилії вантажівка, за кермом якої перебував місцевий житель туніського походження Мохамед Булель, навмисно в'їхала в натовп людей. У результаті загинули 84 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram