ГоловнаСвіт

Кількість жертв землетрусу в Італії зросла до 250

Серед загиблих і поранених громадян України немає.

Кількість жертв землетрусу в Італії зросла до 250
Фото: EPA/UPG

Рятувальники повідомляють про 250 загиблих і 365 поранених під час землетрусу в Італії, повідомляє Радіо Свобода.

За інформацією Міністерства закордонних справ, на цей час серед загиблих і поранених громадян України немає. У МЗС також закликали українців без гострої необхідності утриматися від поїздок у центральні регіони Італії.

Нагадаємо, рано вранці 24 серпня в центральній частині Італії стався землетрус, магнітуду якого Геологічна служба США оцінила в 6,2. Землетрус супроводжувався афтершоками, які, зокрема, фіксувалися і в ніч на 25 серпня.

Місцевість, де стався землетрус, лежить на місці, де сходяться кордони італійських регіонів Лаціо, Абруццо, Марке і Умбрія. Це приблизно за 40 кілометрів від міста Аквіла, яке найбільше постраждало в результаті іншого потужного землетрусу сім років тому. Тоді, в 2009 році, землетрус магнітудою 5,9 призвів до загибелі 309 осіб. Нинішній землетрус потужніший, але його епіцентр припав на менш населені території, тому сподіваються, що кількість жертв буде меншою.

Раніше повідомлялося, що Президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ запропонувати Італії допомогу українських рятувальників і лікарів для подолання наслідків землетрусу, що стався 24 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram