ГоловнаСвіт

Обрання до Держдуми РФ кримських депутатів не легітимізує анексію півострова, - МЗС Франції

У Франції стурбовані ескалацією конфлікту на Донбасі.

Обрання до Держдуми РФ кримських депутатів не легітимізує анексію півострова, - МЗС Франції
Меркель, Путин, Олланд
Фото: EPA/UPG

Спроби російської влади легітимізувати анексію Криму шляхом обрання в Державну думу РФ представників окупованого півострова не змінять позиції Франції, для якої анексія української території залишається незаконною.

Про це сьогодні в Парижі заявив офіційний представник МЗС Франції Ромен Надаль, відповідаючи на запитання кореспондента "Укрінформу" щодо того, чи визнає Франція результати парламентських виборів у Росії і легітимність кримських депутатів, які балотуються в Держдуму.

"Під час телефонної розмови з президентом Росії і канцлером Німеччини 16 серпня президент Республіки нагадав послідовну позицію Франції, суть якої полягає в тому, що анексія Криму є незаконною", - зазначив французький дипломат.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд під час переговорів із німецьким канцлером Анґелою Меркель і президентом РФ Володимиром Путіним нагадав послідовну позицію Франції щодо того, що анексія Криму не може бути визнана. Тоді ж він висловив стурбованість через ескалацію конфлікту на Донбасі в останні тижні і зростаючу кількість порушень режиму припинення вогню на сході України.

Франсуа Олланд у розмові з Путіним наголосив, що ескалація поставить під загрозу весь процес, тому ніякої альтернативи мирному врегулюванню немає. Він нагадав, що всі зобов'язання, які були взяті згідно з Мінськими угодами, повинні бути реалізовані зацікавленими сторонами.

Нагадаємо, 18 вересня відбудуться чергові вибори до Держдуми Росії. При цьому вперше "вибори" пройдуть також у Криму: окупований півострів у Москві представлятимуть чотири депутати. Йдеться про псевдопрем'єра Криму Сергія Аксьонова, підконтрольного Кремлю прокурора Криму Наталію Поклонську, а також про "віце-прем'єрів" Криму Руслана Бальбека і Михайла Шеремета.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram