ГоловнаСвіт

У Росії шахтарі оголосили голодування

Вони вимагають виплатити їм заробітну плату з травня 2015 по цей час.

У Ростовській області Росії шахтарі оголосили голодування через борги із зарплати, загальна сума яких перевищує 300 мільйонів рублів, повідомляє РИА Новости.

За даними Російської профспілки вугільників (Росвуглепроф), шахтарі почали голодування 22 серпня. Вони вимагають виплатити їм заробітну плату з травня 2015-го по цей час, усього понад 300 мільйонів рублів. Офіційно в голодуванні бере участь 61 чоловік, але загалом більш ніж сто працівників чекають на виплату зарплати.

"Як прописано в законі про банкрутство, виплати зроблять, коли буде реалізовано майно. Чи вистачить цієї суми на виплату зарплати працівникам, поки що незрозуміло", - пояснили в профспілці.

У Росвуглепрофі запевнили, що на цей момент жодна шахта, яка входить у ДК "Кінгкоул" ("Алмазна", "Ростовська", "Гуковська", "Замчаловська"), не працює, на шахтах введено конкурсне управління. Генерального директора ТОВ "Кінгкоул" Володимира Пожидаєва взято під варту. За версією слідства, він повністю не виплатив заробітну плату за понад два місяці, за березень-грудень 2015 року, 156 працівникам Гуковської філії товариства на загальну суму понад 17 мільйонів рублів.

Пожидаєву загрожує до 13 років позбавлення волі.

Раніше повідомляли, що в Росії 2016 року можуть звільнити 10 тис. шахтарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram