ГоловнаСвіт

Штайнмаєр закликав Україну і РФ утриматися від загострення ситуації

Міністр закликав обидві сторони продовжити роботу над реалізацією Мінських угод

Штайнмаєр закликав Україну і РФ утриматися від загострення ситуації
Фото: EPA/UPG

Німеччина закликає Україну і Російську Федерацію утриматися від подальшого загострення ситуації після провокацій у Криму.

Про це йдеться в заяві міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра, повідомляє 112.ua.

"Ми очікуємо, що обидві сторони утримаються від кроків, які можуть призвести до подальшого загострення ситуації", - сказано в заяві.

Водночас він закликав обидві сторони продовжити роботу над реалізацією Мінських угод.

"Уже кілька тижнів ми працюємо над угодою з розведення сторін конфлікту. Домогтися її не вдалося через безкомпромісність обох сторін. Незважаючи на інтенсивні зусилля, немає також прогресу ні в питанні поліпшення ситуації з безпекою в східній частині України, ні в необхідній угоді про місцеві вибори", - додав Штайнмаєр.

Як повідомляли раніше, 15 серпня Лавров і Штайнмаєр обговорять ситуацію в Україні.

Нагадаємо, що цього тижня відносини між Україною і Росією знову погіршилися після того, як ФСБ звинуватила українське Головне управління розвідки в спробі організувати теракти в Криму. Міноборони, ГУР, РНБО України відкинули ці звинувачення. 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і по всій лінії зіткнення на Донбасі.

У Росії заявили про можливість розриву дипломатичних відносин і про відмову від "нормандського формату" мирного врегулювання на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram