ГоловнаСвіт

В Ірані заборонили Pokemon Go

Заборону на мобільну гру наклали нібито з міркувань безпеки.

В Ірані заборонили Pokemon Go
Фото: akket.com

Влада Ірану заборонила гру для смартфонів Pokemon Go, як стверджують, - із міркувань безпеки, повідомляє ВВС.

Рішення було прийнято Вищою радою віртуального простору - офіційним відомством, що здійснює нагляд за онлайн-активністю жителів Ірану. У чому саме полягає загроза безпеки, чиновники не уточнили.

Це не перший випадок, коли політики висловлюють побоювання через гру, учасникам якої потрібно "ловити" кишенькових монстрів за допомогою смартфона. Однак Іран став першою державою, що наклала повну заборону на Pokemon Go. Минулого місяця повідомляли, що іранська влада з'ясовує, наскільки творці гри готові співпрацювати з ними, перед тим як прийняти рішення про заборону.

Мобільна гра Pokemon Go б'є рекорди популярності в усьому світі. За кількістю активних користувачів Pokemon Go вже обігнала таких інтернет-гігантів, як "Твіттер" і "Тіндер".

Індонезія раніше заборонила поліцейським грати під час роботи, а ізраїльська влада прийняла аналогічне рішення щодо військовослужбовців на військових базах.

Влада штату Нью-Йорк заборонила грати в Pokemon Go секс-злочинцям. Захід спрямований на захист тисяч дітей і підлітків, які шукають покемонів у реальному світі за допомогою своїх смартфонів.

Pokеmon Go - онлайн-гра з елементами доповненої реальності, яка продовжує бити рекорди популярності, поступово охоплюючи весь світ. Мета гри - "збирати" якомога більше покемонів у реальному світі. Коли гравець запускає додаток, він бачить на екрані інтерактивну карту свого міста. Покемонів можна виявити за шелестом трави в телефоні та спеціальному індикатору в кутку дисплея.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram