ГоловнаСвіт

Гравці дитячої футбольної команди з Росії звинуватили норвежців в провокуванні бійки

Воротар російської команди "Космос" стверджує, що його назвали "російської свинею" і зламали йому руку.

Гравці дитячої футбольної команди з Росії звинуватили норвежців в провокуванні бійки
Футболисты норвежской команды рассказывают полицейским о происшедшем
Фото: smp.no

Тренери і гравці ставропольського дитячого футбольного клубу "Космос" вважають, що в конфлікті на футбольному турнірі в Норвегії, винувата норвезька команда.

Про це вони розповіли в інтерв'ю "Советскому спорту".

За їх словами, це норвежці спровокували їх і напали на футболістів. Тим часом норвезька газета Dagbladet повідомляла, що бійку почали саме російські підлітки.

Конфлікт почався з видалення російського воротаря на третій хвилині. 13-річний голкіпер Микита Ситников розповів "Советскому спорту", що видалення було несправедливим. Ситников стверджує, що з поля він пішов, але через деякий час один із суперників назвав його по-англійськи "російською свинею", після чого і почалася бійка.

При цьому Ситников стверджує, що з російської команди билися двоє людей, з боку норвежців - шість, у тому числі дорослі. Воротар розповів, що один з батьків норвезьких футболістів зламав йому руку.

Один з тренерів "Космосу" Євген Єсіков підтвердив версію Ситникова, уточнивши, що російська команда написала на суперників заяву в поліцію. Крім того, "Космос" звернувся по допомогу до російського консула.

За версією норвезької сторони, бійку почав російський воротар, який ударив суперника ногою. А потім молоді футболісти почали бити суперників, причому зламали одному норвежцеві ребро. Про це розповідали представники поліції Осло. У результаті ставропольський клуб "Космос" зняли з турніру і оштрафували на 2 тис. норвезьких крон ($237).

Як повідомляли раніше, бійку на турнірі з футболу в Норвегії могли ініціювати кадети військового училища.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram