ГоловнаСвіт

​Бійку на турнірі з футболу в Норвегії могли ініціювати кадети військового училища

Керівництво перед поїздкою до Норвегії напучувало їх «дати п...и європейським педерастам».

У дитячій футбольній команді "Космос" зі Ставрополя (Росія), яка влаштувала бійку з суперниками на турнірі в Норвегії, грали також кадети Ставропольського президентського кадетського училища.

Футболісти норвезької команди розповідають поліцейським про подію
Фото: smp.no
Футболісти норвезької команди розповідають поліцейським про подію

Про це LB.ua розповіли батьки одного з членів команди.

«У нас усі обговорюють цю НС. Раніше ніколи такого не було - діти між собою не билися. А тут, мабуть, частина гравців спочатку була налаштована агресивно, вони їхали битися, адже деякі члени команди не просто футболісти - вони ще й кадети місцевого воєнізованого училища», - повідомив співрозмовник видання.

Він розповів, що команда «Космос» є муніципальною командою: тренер отримує зарплату з бюджету Ставрополя, тренування проводять на вільних полях міста, а виступати за місто на турнірах відбирають кращих гравців з різних шкільних команд.

"Начальник Ставропольського кадетського училища генерал Леонід Куц і його вихованець
"Начальник Ставропольського кадетського училища генерал Леонід Куц і його вихованець

Ставропольське президентське кадетське училище - це елітарний закритий навчальний заклад міністерства оборони РФ, сюди зараховують наказом міністра оборони, і там існує відповідне спортивно-воєнізоване виховання.

На думку співрозмовника, на моральний стан дітей з кадетки серйозно впливає формування у них образу ворога. «Дітям змалку промивають мізки і накручують їх - вони грають у військові ігри, в «Зірницю», і ворог для них завжди НАТО і захід. Тому до європейців вони налаштовані від початку вороже», - каже він.

При цьому він додав, що, за словами дітей, начальник військового училища перед від'їздом на турнір особисто напучував своїх кадетів «дати п...и європейським педерастам».

Як повідомлялося, бійка сталася під час матчу між «Космосом» і норвезьким клубом «Герд». Бійка почалася після того, як суддя видалив на третій хвилині російського воротаря за неспортивну поведінку. Під час атаки норвезьких футболістів видалений гравець вискочив на поле і вдарив ногою суперника, розповів газеті Dagbladet тренер «Герда» Тренд Лервік.

Після першої бійки російські футболісти почали бити своїх суперників. За словами Лервіка, футболісти «Космосу» виглядали старшими за свої роки і поводилися дуже агресивно. За попередніми даними, одному з норвезьких підлітків зламали ребро, розповів Dagbladet представник поліції Осло Руне Хеккельстранд.

Charlie Hebdo оприлюднив карикатуру на російських футбольних фанатів

Персонал норвезької команди викликав поліцію, але на той час їх суперники з Росії покинули поле. Організатори турніру вирішили зарахувати ставропольському «Космосу» технічну поразку і виключити команду з турніру. Крім того, російський клуб оштрафовано на 2 тис. норвезьких крон ($237).

Як повідомляє The Local, одному з норвезьких підлітків, за попередніми даними, зламали ребро

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram