ГоловнаСвіт

Штайнмаєр назвав Трампа "проповідником ненависті"

Голова МЗС Німеччини висловив стурбованість "жахом націоналізму", що поширюється в світі.

Штайнмаєр назвав Трампа "проповідником ненависті"

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр назвав скандального кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа "проповідником ненависті", повідомляє DW.

Коментуючи ситуацію в міжнародній політиці, Штайнмаєр висловив стурбованість "жахом націоналізму", який поширюється в світі.

Штайнмаєр закликав подивитися на правопопулістів у різних куточках світу: "(Якщо подивитися на, - ред.) AfD у Німеччині, або тих, хто, на мою думку, в безвідповідальний спосіб вели дебати про Brexit і зараз не знають, що їм робити з результатом референдуму (у Великобританії, - ред.), або на таких проповідників ненависті, як Дональд Трамп в США, - що об'єднує всі ці партії і фігури? Вони грають зі страхами людей, вони керують за допомогою політики страху", - сказав міністр.

Цього тижня доволі відверто про Трампа висловився французький президент Франсуа Олланд, який назвав "перегини" такими, що "викликають нудоту". Заяви Трампа Олланд назвав "образливими і принизливими".

Нагадаємо, 2 серпня президент США Барак Обама заявив, що Трамп не підходить на посаду президента, і закликав республіканців відкликати свого кандидата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram