ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росіяни назвали зростання цін та інфляцію головними внутрішніми проблемами країни

Громадян РФ все менше турбує зростання злочинності і міжнародні проблеми

Росіяни назвали зростання цін та інфляцію головними внутрішніми проблемами країни
Россияне
Фото: EPA/UPG

Більшість росіян (70%) віднесли зростання цін та інфляцію до головних внутрішніх проблем Росії. Цей показник знизився порівняно з минулим роком (76%), але залишився головною проблемою.

Про це свідчать дані дослідницького холдингу "Ромир".

Бідність і низькі зарплати сильніше турбують 66% опитаних, торік так відповіли 56% респондентів. Минулого року 38% росіян до основних економічних питань віднесли проблеми з ЖКГ, зараз так відповіли 26%. Це питання хвилює росіян менше ніж безробіття (41%) і корупція (36%).

Зростання занепокоєння росіян пов'язане зі зниженням доходів на тлі зростання цін, погіршення рівня життя, зростання безробіття і поглиблення розшарування суспільства, вважає президент Ромира Андрій Мілєхін.

Експерти Ромира пов'язують зростання стурбованості з приводу корупції з великою кількістю антикорупційних процесів, які відбуваються останнім часом. Знизилося і занепокоєння росіян з приводу наркоманії - з 36% торік до 22% у 2016 році. Зростання злочинності турбує 23% респондентів, слабкість державної влади 20%, затримки з виплатою зарплат і пенсій - 14%. Міжнародні проблеми викликають занепокоєння у 8% респондентів.

Проблема мігрантів турбує 7% росіян, за три роки частка таких відповідей скоротилася майже втричі (19% у 2013 році). Міжетнічні проблеми хвилюють 8% опитаних.

У цілому, велику тривожність демонструють жінки, пишуть дослідники. У всіх варіантах крім корупції і слабкості державної влади їхні відповіді перевершують середній показник. У регіональному розрізі найспокійнішим дослідники називають Центральний федеральний округ. Найбільш тривожними стали жителі північного заходу і півдня Росії.

Як

повідомлялося наприкінці липня, 41% росіян не вистачає грошей на їжу та одяг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram