ГоловнаСвіт

Українці США не голосуватимуть за Трампа, - "Голос Америки"

Багато американців українського походження традиційно вважають себе республіканцями

Українці США не голосуватимуть за Трампа, - "Голос Америки"
Фото: economy-ukraine.com.ua

Близько мільйона американських виборців українського походження, які є республіканцями і традиційно підтримували Республіканську партію, не голосуватимуть за Дональда Трампа на виборах президента США.

Про це повідомляє журналіст "Голосу Америки" Богдан Цюпин з посиланням на джерела в Демократичній партії.

"Багато хто з них (українців - ред.) скажуть, що Республіканська партія не змінилася, а проблема тільки в одній людині - Дональді Трампі, який називає себе американцем, хоча дуже довго цю Партію не представляв. Для багатьох українців це дилема, оскільки багато хто з них протягом історії історично підтримували саме Республіканську партію, пам'ятаючи про часи, наприклад, Рональда Рейгана - знаменитого чоловіка, який вимагав від Горбачова повалити Берлінську стіну, називав Радянський Союз "імперією зла". І саме згідно з цією традиціїєю багато американців українського походження вважають себе республіканцями", - розповів Цюпин.

"Приблизно мільйон українців [...] не зможуть голосувати за такого як Трамп, крім, можливо, найбільш затятих, які будуть очевидною меншістю", - резюмував журналіст.

Минулого тижня Трамп не виключив визнання Криму російським у разі обрання, а також закликав Росію зламати електронну пошту Гілларі Клінтон

"Це абсолютно безпрецедентні, нахабні і небезпечні заяви. Він фактично пропонує не дружню нам сторону - Російську Федерацію - здійснити хакерську атаку на електронну перерепіску кандидата в президенти. Це не по-американськи, це зрада наших національних інтересів і цінностей. До того ж він сказав , що може визнати російську окупацію і анексію Криму, і зняти санкції з Росії ", - заявив колишній дипломат, заступник держсекретаря США, а нині - професор Гарвардського університету Ніколас Бернс, коментуючи заяви Трампа.

За його словами, "Донлаьд Трамп не представляє 99,9% американських політичних лідерів, тому що ми всі віримо, що повинні дати відсіч Росії, зайняти жорстку позицію і ніколи не погоджуватися на окупацію України, анексію Криму або минулу окупацію Грузії".

Згодом Трамп назвав жартом прохання до Росії зламати пошту Клінтон.

Однак напередодні, 31 липня, він заявив, що, наскільки він чув, жителі Криму хочуть бути з Росією.

Вибори президента США заплановано на 8 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram