ГоловнаСвіт

Губернатором Калінінградської області став екс-співробітник охорони Путіна

Зіничев став уже третім губернатором - вихідцем із Федеральної служби охорони РФ.

Губернатором Калінінградської області став екс-співробітник охорони Путіна
Евгений Зиничев.
Фото: klops.ru

Призначений 28 липня тимчасово виконувачем обов'язки губернатора Калінінградської області Євген Зіничев виявився колишнім співробітником Служби безпеки президента Росії Володимира Путіна, повідомляє  DW.

Цю інформацію підтвердив у п'ятницю, 29 липня, прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков агентству РБК.

В офіційній біографії Зіничева, розміщеній на сайті Калінінградської області, нічого не сказано про його службу в охороні президента РФ, зазначає агентство.

Раніше видання "Новий Калінінград" звернуло увагу на присутність Зіничева на фотографіях із Путіним, зроблених у 2000-х роках. На знімках, що їх зробив кореспондент ТАСС, Зіничев позначений як співробітник ФСО або ФСБ.

З офіційної біографії Зіничева відомо вкрай мало, зокрема, що він служив два роки в армії, з 1987-го по 2015 рік займав різні посади в органах держбезпеки, а останнім часом працював начальником управління ФСБ у Калінінградській області.

Зіничев став уже третім губернатором - вихідцем із Федеральної служби охорони Російської Федерації, зазначає РБК. У лютому 2016 року в. о. губернатором Тульської області став Олексій Дюмін. До цього він недовго пропрацював заступником міністра оборони, а до цього займав посаду першого заступника головкому Сухопутних військ. Раніше Дюмін згадувався в ЗМІ як співробітник Служби безпеки президента РФ.

Призначений 28 липня Путіним на посаду губернатора Ярославської області колишній заступник міністра внутрішніх справ Дмитро Миронов також є вихідцем із Федеральної служби охорони. Згідно з офіційною біографією, з 1990-го по 2013 рік він служив у КДБ і органах державної охорони. "Коммерсант" стверджував, що він також служив у СБП і був одним з особистих ад'ютантів Путіна.

Раніше співрозмовники РБК, близькі до Кремля, говорили, що нові губернатори користуються довірою президента Путіна і він тестує їх для роботи до наступного політичного циклу 2018 року, коли мають відбутися президентські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram