ГоловнаСвіт

Брат Обами має намір голосувати за Трампа

Маліку Обамі не сподобалося, як його брат керував США

Брат Обами має намір голосувати за Трампа
Фото: xronika.az

Зведений брат президента США Малік Обама сказав, що на листопадових президентських виборах він проголосує за Дональда Трампа, оскільки йому більше подобається кандидат від республіканців і не подобається, як Барак керує країною.

Про це Малік сказав агентству Рейтер телефоном. 

За словами брата діючого президента США, який говорив з Рейтер телефоном з рідної домівки у селі Когело на заході Кенії, він підтримує політичний курс Трампа, особливо його стурбованість проблемами безпеки.

"Мені він подобається, і я думаю, що він проста людина, говорить щиро і не намагається бути політкоректним. Він прямий", - сказав Малік Обама.

Малік, якому під 60, має американське громадянство. Він жив у Вашингтоні з 1985 року, працюючи в різних компаніях, а потім став незалежним фінансовим консультантом.

Як мусульманин, Малік Обама з розумінням сприйняв передвиборний заклик Трампа заборонити в'їзд у США людям, які сповідують іслам.

"Я мусульманин, звичайно, але не можна дозволяти людям ходити і стріляти по людях, вбивати людей просто в ім'я ісламу", - сказав він.

Брат розкритикував політику президента-демократа наприкінці терміну, сказавши, що той мало зробив і для американського народу, і для своєї великої родини, незважаючи на надії після обрання у 2008 році, які покладали на нього як у США, так і в Кенії.

Як зазначає Рейтер, брати, схоже, віддалилися один від одного, хоча раніше були близькі. Малік був дружбою на весіллі Барака і відвідував президента в Білому домі.

Обрання Обами породило ажіотажу в Кенії, особливо в Когело, де народився його батько.

Обама побував у Найробі у липні 2015 року, що стало першим в історії візитом діючого президента США в Кенію, і пообіцяв приїжджати частіше після закінчення повноважень.

Малік сказав, що має право критикувати брата і нагадав про свободу слова. "Кожному своє. Я висловлюю свою думку і не збираюся стримуватися лише тому, що мій брат - президент США", - сказав він.

Нагадаємо, у 2013 році повідомлялося, що Обама надихнув свого брата балотуватися на виборах у Кенії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram