ГоловнаСвіт

Мюнхенським стрільцем виявився 18-річний німець іранського походження

Поліція повідомляє про 10 загиблих і 21 пораненого.

Мюнхенським стрільцем виявився 18-річний німець іранського походження
Фото: EPA/UPG

Нападником, який улаштував стрілянину в закладі швидкого харчування McDonald's у торговому центрі Olypmia на північному заході Мюнхена, виявився 18-річний німець іранського походження, який довго жив у цьому місті. Він мертвий, повідомляє DW.

За словами голови поліції Мюнхена Хубертуса Андре, експертизою буде встановлено, вчинив він самогубство чи був застрелений поліцейськими під час переслідування. Нападник стріляв із пістолета.

Двоє людей, яких раніше вважали спільниками нападника, виявилися непричетними до злочину. 18-річний підозрюваний раніше не потрапляв у поле зору поліції. Про мотиви злочину і контакти передбачуваного злочинця поки що немає жодних відомостей. Небагато відомо і про членів його сім'ї. Поліція досліджує оточення підозрюваного.

Поліція повідомляє про 10 загиблих і 21 пораненого в результаті стрілянини. Серед загиблих є і молодь, а серед поранених - діти. Серед тих, що вижив, троє важко поранені, їхньому життю загрожує небезпека. Постраждалих з легкими пораненнями - 13, додав Хубертус Андре. Він також повідомив, що злочинцю не вдалося поранити когось із поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram