ГоловнаСвіт

У Мюнхені в результаті стрілянини в торговому центрі загинули кілька людей (оновлюється)

Поліція Мюнхена повідомила про вісім загиблих.

У німецькому Мюнхені в результаті стрілянини в одному з торгових центрів загинули кілька людей, повідомляє Німецька хвиля. Стрілянина сталася в Олімпійському торговому центрі в районі Моозах ввечері в п'ятницю, 22 липня.

Фото: EPA/UPG

За повідомленням медіа-компанії Bayerischer Rundfunk, озброєна людина відкрила стрілянину в одному з кафе на території Олімпійського торгового центру і на станції метро

Судячи з усього, в те, що трапилося, замішаний тільки один злочинець. Він відкрив стрілянину в магазині "тисячі дрібниць". Після цього він втік у напрямку станції метро.

На місце прибули посилені наряди поліції. Місце події оточене. Інформації про підґрунтя того, що сталося, поки що немає. У поліції, проте, відзначили, що "це, очевидно, щось серйозне".

Оновлення. Очевидці повідомляють про другу атаку в Мюнхені, повідомляє REN.tv. На цей момент ця інформація офіційно не підтверджена. Нібито інцидент стався біля центрального вокзалу. За даними журналістів, загинули 15 осіб. У торговому центрі проводиться спецоперація.

Оновлення 20:59. За інформацією Німецької хвилі, поліція підтвердила, що кілька людей вбито і поранено. Мюнхенські лікарні переведені на посилений режим роботи. У місті повністю припинено рух міського транспорту. Поліція Мюнхена закликала городян уникати громадських місць.

21:05. Голова Міністерства внутрішніх справ Йоахім Герман заявив про 3 загиблих у результаті стрілянини, повідомляє телеканал NTV. Також він повідомив, що нападників мінімум троє.

Фото: EPA/UPG

Також у Мюнхені евакуйовано вокзал, повідомляє Focus.

21:28. У зв'язку зі стріляниною в торговому центрі в Мюнхені оголошено особливий стан. За допомогою спеціальної системи оповіщення городяни отримали на смартфони повідомлення з проханням не залишати свої помешкання.

21:49. За інформацією Bild, один з нападників застрелився. Поліція назвала стрілянину терористичним актом, повідомляє Die Welt.

Громадян України немає серед загиблих і постраждалих у результаті нападу з вогнепальною зброєю на відвідувачів "Олімпія-центру" в Мюнхені. Про це повідомив Департамент консульської служби МЗС України з посиланням на поліцію Мюнхена.

22:23. Багато жителів Мюнхена пропонують нічліг співгромадянам, які застрягли в центрі міста через проведення там спецоперації і не можуть потрапити до себе додому, повідомляє Німецька хвиля.

На шляху до Мюнхена перебувають патрульні гелікоптери прикордонної служби ФРН. Поліція закликала автомобілістів покинути автобани поблизу Мюнхена.

На місце стрілянини прибули елітні загони німецького спецназу.

22:40. Поліція підтвердила інформацію про 6 загиблих у результаті стрілянини. Також є багато поранених.

23:10. Президент США Барак Обама назвав Німеччину одним з найближчих союзників США і пообіцяв надати всю необхідну допомогу в зв'язку з терактом у Мюнхені.

23:42.Поліція Мюнхена повідомила про вісім загиблих.

00:12. На місці стрілянини в Мюнхені поліція виявила труп чоловіка. Поки що з'ясовують, належить знайдене тіло злочинцеві чи це одна з жертв стрілянини. Тож, можливо, кількість загиблих збільшилася до дев'яти.

1:09. Голова МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр зауважив, що мотиви злочину в Мюнхені залишаються нез'ясованими. "Докази досі суперечливі", - йдеться в заяві міністра закордонних справ, поширеній електронною поштою, повідомляє Reuters.

Голова відомства федерального канцлера Петер Альтмаєр заявив, що не виключає терористичного характеру злочину в Мюнхені.

Нагадаємо, 18 липня в Німеччині підліток зі сокирою напав на пасажирів поїзда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram