ГоловнаСвіт

ЄС змінив посла в Україні

Г'ю Мінгареллі замінив Яна Томбінського.

ЄС змінив посла в Україні
Хью Мингарелли
Фото: EEAS

Голова дипломатії Євросоюзу Федеріка Могеріні оголосила про призначення Г'ю Мінгареллі новим головою представництва ЄС в Україні.

Про це повідомляють на сайті Євросоюзу.

Г'ю Мінгареллі - француз італійського походження, раніше був керівником директора з питань Північної Африки, Близького Сходу, Аравійського півострова, Ірану і Іраку при Європейській службі зовнішньополітичної діяльності. На цій посаді він працював з 2011 року, а до цього, з 2002-го по 2011 рік, займався країнами Східної Європи, в тому числі України. З 2002-го по 2007 рік він виконував функції директора з питань Східної Європи, Кавказу і Центральної Азії, а також директора з питань Близькому Сходу і південного узбережжя Середземного моря. При цьому з 2007-го по 2011 рік Мінгареллі відповідав за всі регіони Східного і Середземного сусідства ЄС, займаючи посаду заступника головного керівника Європейської служби зовнішньополітичної діяльності.

Нинішній посол ЄС Ян Томбінський підпадає під ротацію після чотирьох років перебування в Україні. Як повідомила Федеріка Могеріні, його призначено послом ЄС у Ватикані і в Сан-Марино.

Очікують, що Мінгареллі візьметься за виконання обов'язків посла ЄС в Україні до вересня.

Нагадаємо, восени також зміниться посол США в Україні. Джеффрі Пайєтта замінить Марі Йованович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram