ГоловнаСвіт

Міноборони Латвії запропонувало віддати колишнє радянське військове містечко під полігон НАТО

Скрундська крайова дума мусить ухвалити рішення у найближчі місяці

Міноборони Латвії запропонувало віддати колишнє радянське військове містечко під полігон НАТО
Фото: Delfi

Міністерство оборони Латвії запропонувало передати колишнє радянське військове містечко Скрунда, так зване місто-привид, під полігон НАТО.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на місцевий телеканал LNT.

Скрундська крайова дума мусить ухвалити рішення в найближчі місяці.

Зазначають, що місто підходить для проведення тактичних навчань у міському середовищі. Міністр оборони Латвії Раймонд Бергманіс зазначив, що це військове містечко унікальне.

Самоврядування готове попрощатися з військовим містечком, тому що дбати про територію площею 45 гектарів непросто.

"Міністерство оборони має всі можливості утримувати цей об'єкт у порядку", - зазначив виконавчий директор Скрундської крайової думи Гунтіс Путніньш.

За останні 15 років змінилося кілька власників військового містечка, будівлі занепали, з них винесли все цінне. Рік тому об'єкт перейшов у власність самоврядування.

Скрундське військове містечко популярне серед туристів. Час від часу в ньому знімають кіно, а в останні місяці там активно тренуються бійці Національних збройних сил.

Нагадаємо, в липні на саміті НАТО у Варшаві генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг оголосив, що, починаючи з 2017 року, в країнах Балтії і Польщі буде розміщено чотири батальйони.

Країни Балтії (Естонія, Латвія і Литва), які вступили в НАТО 2004 року, зажадали більшої присутності Альянсу, побоюючись загрози з боку Росії після того, як 2014 року вона анексувала український півострів Крим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram