ГоловнаСвіт

МЗС рекомендує українцям не їхати в індійський Кашмір і Південний Судан

У цих регіонах загострилася ситуація з безпекою.

МЗС рекомендує українцям не їхати в індійський Кашмір і Південний Судан
южносуданские войска
Фото: EPA/UPG

Міністерство закордонних справ України рекомендує відмовитися від поїздок в індійський штат Джамму і Кашмір, а також у столицю Південного Судану Джубі через загострення ситуації з безпекою в цих регіонах.

Про це повідомляє прес-служба МЗС, передає ЛІГА.net.

"З огляду на значне загострення ситуації з безпекою в індійському штаті Джамму і Кашмір, особливо в Кашмірській долині, МЗС рекомендує громадянам України утриматися на цьому етапі від поїздок у зазначений регіон Індії, а громадянам, які перебувають на території штату - виїхати в безпечні райони країни", - йдеться в заяві відомства.

Громадянам, які вже перебувають у Джамму і Кашмірі, МЗС радить уважно стежити за новинами про розвиток ситуації, бути особливо уважними й обережними, уникати місць масового скупчення людей, не брати участі в акціях протесту і демонстраціях і завжди мати при собі документи.

МЗС також рекомендує відмовитися від поїздок у Південний Судан, у столиці якої Джубі відновилися сутички між ворогуючими угрупованнями.

Нагадаємо, під час сутичок між лояльними президенту Південного Судану Сальве Кіїру силами і військами, які стали на бік лідера опозиції віце-президента Рієки Машара, в столиці країни Джубі цього тижня загинули щонайменше 272 людини, зокрема 33 цивільних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram