ГоловнаСвіт

Євросоюз відмовився вносити поправки до Угоди про асоціацію з Україною

Нідерландам сказали, що текст угоди переписувати ніхто не буде.

Євросоюз відмовився вносити поправки до Угоди про асоціацію з Україною
Ян Томбинский, посол ЕС в Украине
Фото: Макс Левин

Країни Європейського Союзу відмовилися вносити правки в Угоду про асоціацію з Україною.

Про це сказав журналістам у середу голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, пише "Інтерфакс-Україна".

"На зустрічі Європейської Ради в кінці червня лідери європейських держав сказали голландським колегам, що будь-які істотні зміни, які змусили б інші країни повторно ратифікувати - це не той шлях, про який слід думати", - сказав він, коментуючи прохання прем'єр-міністра Нідерландів Марка Рютте до лідерів ЄС надати Амстердаму "юридично зобов'язуючі" гарантії, що побоювання його країни щодо Угоди про асоціацію ЄС і України будуть враховані.

"Те, що змусило б інші країни повторно ратифікувати - країни це сказали на засіданні Європейської Ради, - вони не приймуть таке рішення", - заявив голова представництва ЄС в Україні.

Нагадаємо, після саміту лідерів ЄС у Брюсселі у вівторок прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте повідомив, що Нідерландам потрібно "юридично зобов'язуюче рішення, яке вирішить всі суперечки в Нідерландах, що призвели до референдуму". При цьому він завагався, в якій воно буде формі.

"Можливо, ми змінимо текст або ж знайдемо таке рішення, яке не потребуватиме змін у тексті угоди про асоціацію. Я поки що не знаю", - пояснив прем'єр-міністр.

"Якщо я не зможу домогтися цього, ми не будемо підписувати документ", - пригрозив Рютте.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram