ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Кремлі пояснили підпис Путіна під не схваленим парламентом законом "Про зброю"

Пєсков стверджує, що "все було зроблено правильно в суворій відповідності з законом"

У Кремлі пояснили підпис Путіна під не схваленим парламентом законом "Про зброю"
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков пояснив ситуацію з різнотлумаченнями в тексті закону "Про зброю", підписаного Путіним і ухваленого Держдумою.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Напередодні повідомлялося, що підписаний президентом закон відрізняється від того, який раніше схвалив парламент.

За словами Пєскова, йдеться про дозвіл на носіння зброї, яке видається на термін або п'ять, або десять років. Прес-секретар пояснив, що спочатку у Держдумі був документ, де фігурувало 10 років. При цьому в Думі ухвалили документ, який допускає зберігання зброї на термін п'ять років.

"До Ради Федерації надійшов документ - п'ять років, з Ради Федерації президенту надійшло п'ять років, і (закон) було підписано в суворій відповідності до законодавства", - сказав Пєсков.

Він припустив, що "на якісь сайти вивалилися старі документи, але це сайти, не пов'язані з президентом".

"Офіційним публікатором, як ви знаєте, є кремлівський сайт. Схоже, це помилка у думській базі. Я от не знаю, у якій, але, можливо, у думській. Але ця помилка в базі, яка не є офіційним публікатором", - сказав Пєсков.

За його словами, "все було зроблено правильно в суворій відповідності з законом". "Мова йде про п'ять років", - резюмував прес-секретар.

Раніше "Медуза" повідомила, що президент підписав законопроект, який вносить поправки до "Закону про зброю". У поправках, схвалених Радою Федерації і прийнятих Держдумою, термін дії дозволу на зберігання вогнепальної зброї збільшувався до 10 років. Однак Путін підписав початковий варіант законопроекту, за яким дозвіл діє тільки п'ять років.

Після першого читання законопроекту з поправками до закону "Про зброю" депутати запропонували збільшити термін дії дозволу на зберігання вогнепальної зброї з п'яти років до десяти. Після внесених пропозицій і Держдума, і Рада Федерації ухвалили законопроект, у якому дозволялося зберігати зброю вже 10 років. Рада Федерації схвалила законопроект 29 червня. Президент підписав закон 3 липня.

Текст закону було опубліковано на Офіційному інтернет-порталі правової інформації і на сайті президента РФ. Однак на порталах довідкових систем "Гарант" та "КонсультантПлюс" оприлюднили текст закону в тому вигляді, в якому його схвалив парламент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram