ГоловнаСвіт

Британські парламентарі закликали розширити санкції проти Росії

У Лондоні визнали, що негативний вплив санкцій на військовий стан Росії виявився мінімальним

Британські парламентарі закликали розширити санкції проти Росії
Фото: http://www.independentaustralia.net

Британські парламентарі закликали розширити список російських посадовців, щодо яких має бути введена заборона на в'їзд у країну.

Відповідна рекомендація міститься у доповіді оборонного комітету парламенту Великобританії.

Парламентарі також виступають за продовження санкцій проти Росії, введених у зв'язку з українським конфліктом. "Ми також закликаємо уряд активізувати адресні санкції щодо членів російського керівництва", - вказують вони.

Депутати констатують, що санкції мали негативний вплив на російську економіку, проте на військовий стан їхній вплив виявився мінімальним.

У доповіді також стверджується, що Великобританія разом із союзниками по НАТО мусить мати військову міць, здатну забезпечувати стримування Росії. Такі дії Москви, як анексія Криму та військова інтервенція на Донбас, парламентарі назвали загрозою стабільності Європи.

Також у документі згадується загрозлива поведінка Росії відносно членів НАТО, зокрема неодноразові випадки прольоту російських військових літаків поблизу повітряного простору Альянсу.

"Великобританія і НАТО мусять мати адекватну військову міць і здатність стримувати, а у разі необхідності протистояти, агресивним російським крокам", - підкреслюється в доповіді.

Разом з тим у комітеті констатують, що діалог між Великобританією і Росією наразі рідкісний, а відносини - на низькому рівні. Парламентарі вважають, що це необхідно змінити.

"Великобританія мусить продемонструвати готовність брати участь у конструктивному діалозі. Ми не можемо сподіватися на порозуміння між нами і Росією, якщо не маємо конструктивного діалогу", - зазначають депутати.

На 8-9 липня у Варшаві заплановано саміт НАТО, на якому очікується затвердження низки важливих рішень. Зокрема, мова йде про розміщення в Естонії, Литві, Латвії та Польщі додатково чотирьох батальйонів загальною чисельністю 4000 військовослужбовців.

Як повідомлялося раніше, президент США Барак Обама на саміті в Польщі запропонує посилити військову співпрацю НАТО-ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram