ГоловнаСвіт

Екс-прем'єра Румунії позбавили наукового ступеня

Після позбавлення ступеня доктора наук Віктор Понта має намір написати нову докторську дисертацію.

Екс-прем'єра Румунії позбавили наукового ступеня

Вища Національна атестаційна рада Румунії винесла вердикт про позбавлення колишнього прем'єр-міністра країни Віктора Понта ступеня доктора юридичних наук за плагіат.

Про це повідомляє Укрінформ.

За таке рішення проголосували 34 та 35 членів Ради.

Віктор Понта має право оскаржити рішення Атестаційної ради протягом 14 днів. У разі, якщо екс-прем'єр не оскаржить рішення, міністр освіти Румунії має право підписати наказ про позбавлення його ступеня доктора наук.

Сам Віктор Понта заявив, що після позбавлення наукового ступеня він має намір написати нову докторську дисертацію.

Нагадаємо, в 2012 році комісія з етики Бухарестського університету визнала докторську дисертацію прем'єр-міністра Румунії Віктора Понта, захищену в 2003 році, плагіатом. Раніше Понту  звинувачено в тому, що близько третини його 300-сторінкової дисертації про Міжнародний кримінальний суд було скопійовано в інших авторів. Наукову роботу Понта з невеликими поправками було випущено у вигляді книг в 2004 і 2010 роках.

Нагадаємо, в травні 2012 року  міністр освіти Румунії Іоан Манг, якого звинувачено в плагіаті, пішов у відставку. Його підозрюють у копіюванні кількох наукових праць японських і тайваньських вчених.

Відзначимо також, що президент Угорщини Пал Шміт подав у відставку в квітні цього року після того, як преса викрила його в плагіаті. 30 березня Шміта позбавлено наукового ступеня за невідповідність написаної ним роботи професійним та етичним критеріям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram