ГоловнаСвіт

Volkswagen заплатить у США $15 млрд штрафу

У Мін'юсті США заявили, що після виплати штрафу до Volkswagen не буде претензій.

Volkswagen заплатить у США $15 млрд штрафу
Volkswagen

Німецька компанія Volkswagen виплатить $15,3 млрд американським власникам дизельних автомобілів цієї марки, а також як штраф владі США.

Про це повідомляє euronews.

Як з'ясували, компанія підробляла результати тестів на викиди в атмосферу шкідливих речовин із двигунів машин, що працюють на дизельному паливі. У США було продано майже півмільйона таких автомобілів. Частина штрафу піде на розробку чистих технологій.

"Виплати, на які погодилася компанія Volkswagen, - це важливий крок з моменту публічного визнання компанією у вересні минулого року своїх виробничих помилок, - поділився своєю думкою аналітик автоіндустрії Петрік Мін. - Компенсацію в розмірі $15 млрд буде використано або для ремонту автомобілів, або для їх викупу у власників".

Мін'юст США заявив, що після виплати штрафу до Volkswagen більше не буде претензій з цієї проблеми. Це найбільший штраф у галузі автомобілебудування в історії США.

У вересні 2015 року компанія Volkswagen визнала, що використовувала комп'ютерні програми, які дозволяли занижувати рівень шкідливих викидів її дизельних двигунів більш ніж у 40 разів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram